NEOPOREZIVE ISPLATE RADNICIMA

S početkom 2020. godine povećan je iznos neoporezivih isplata za radnike koje poslodavci mogu isplatiti.

Poslodavci mogu osigurati radnicima naknadu za prehranu čiji iznos može biti paušalno godišnje do 5.000,00 kn  s napomenom da se taj iznos ne mora pravdati računima.  Ukoliko poslodavac donese odluku o većoj naknadi za prehranu, on može takvu odluku donijeti do iznosa od 12.000,00 kn godišnje pod uvjetom da se troškovi na ime cijelog tog iznosa moraju opravdati računima.

Ove godine iznos za božićnicu, regres ili uskrsnicu je povećan s 2.500,00 na 3.000,00 godišnje a nagrada za radne rezultate je ostala jednaka prethodnoj godini i može se isplatiti u iznosu do 5.000,00 godišnje. Dar u naravi za radnika koji poslodavac može isplatiti iznosi do 600 kn godišnje.

Od ove godine omogućuje se poslodavcima i podmirenje troškova turističkih, ugostiteljskih i drugih usluga za godišnji odmor radnika u iznosu do 2.500,00 kn kao i trošak smještaja za vrijeme radnog odnosa a za što je potrebno imati Ugovor o najmu koji će glasiti ili na ime radnika ili na naziv poslodavca.  Poslodavac također može isplatiti i premije dodatnog i dopunskog zdravstvenog osiguranja do 2.500,00 kn radnicima. Poslodavac godišnje mora ugovoriti premiju izravno s osiguravajućom kućom a može se uplaćivati i dobrovoljna mirovinska štednja radnicima do iznosa od 6.000,00 kn godišnje.

Neoporezive su i naknade koje se isplaćuju za djecu radnika i to za dar djetetu koje do kraja kalendarske godine navrši 15 godina života u iznosu do 600,00 kn, potporu za novorođenče u iznosu do 10.000,00 kn te naknadu za redovnu skrb djeteta do visine stvarnih troškova koja se pravda računima. U ovom slučaju to može biti i cijena predškolske ustanove.

- Adriana Stanivuk
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva