Pravni vodič za osobe treće životne dobi

U sklopu projekta ‘Trenutak sa mnom – uključujem se jer sam informiran(a)’, koji financijski podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te šire u sklopu programa Centra za civilne inicijative za osobe treće životne dobi ‘I dalje aktivni’, objavljen je ‘Pravni vodič za osobe treće životne dobi’ .

Kažu da se humanost jednog društva mjeri njegovim odnosom prema starijim članovima zajednice.

Upravo je taj moto poslužio kao vodilja u stvaranju ovog vodiča, koji je namijenjen starijem dijelu populacije našeg društva.

Cilj ove publikacije bio je informiranje osoba treće životne dobi, širenje spoznaje o njihovoj prisutnosti u društvu, upoznavanje članova njihovih obitelji i osoba iz njihova okruženja o rastućim i specifičnim problemima te kako ih prepoznati i spriječiti u što većoj mjeri.

Također, cilj je publikacije da se doprinosom u prevenciji problema poveća svijest o prisustvu starijih osoba u našem okruženju te ujedno ukazati na učestalo zlostavljanje i iskorištavanje osoba treće životne dobi, o kojma se počelo više i otvorenije govoriti tek posljednjih godina.

Stoga vas pozivamo da slobodno koristite i dijelite digitalnu verziju naše publikacije, a pozivamo vas također da nam se javite i budete nam podrška u našim nastojanjima da postavimo jasni vrijednosni sustav u društvu u odnosu prema osobama treće životne dobi.

Brošura
- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva