Suradnja na Črnomercu

Započeli smo jednu lijepu suradnju s udrugama – Urban Črnomerec, Sretna misao i PUPOVCI.

Urban Črnomerec je udruga mladih s Črnomerca, zagrebačkog kvarta kojim vozi popularni “tram eleven”. Ova skupina mladih smatra svojom građanskom dužnosti poticati susjede na aktivnost i mijenjati svakodnevicu kvarta u pozitivu. Nezadovoljni stanjem u svojoj lokalnoj zajednici udružili su snage, znanja i ideje u kreiranje novih sadržaja u kvartu Črnomerec. Žele preusmjeriti svoje vršnjake – mlade i sve stanovnike Črnomerca u izražavanju vlastitog karaktera na društveno prihvatljiv način. Žele omogućiti stanovnicima svog kvarta da izađu iz društvene izolacije i prošire okvire djelovanja u skladu sa svojom osobnošću i interesima.

Sretna misao je udruga koja potiče kreativnost i otvorenost za promjene u lokalnoj zajednici; smatraju da je pojedinac odgovoran za svoj osjećaj sreće koju treba lijepo planirati i dobro se naraditi da bi nam došla. Osmišljavaju cijeli niz edukativnih i kreativnih radionica za djecu i odrasle. Autori su Festivala veselja u Zaprešiću i projekta “Volim malo za očuvanje malih kvartovskih dućana” u odgovoru na sve veći broj velikih trgovačkih lanaca izgrađenih na rubnim dijelovima Zagreba.

Ime udruge PUPOVCI dolazi od popularnog naziva studenata socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Tako ih najčešće nazivaju njihovi profesori. 

Udrugu su pokrenule tri studentice treće godine studija sa željom da osnažuju studente, pokreću razmjene, promoviraju studentsku kulturu i organiziraju radionice igraonice za djecu. Moto udruge je “Svako srce ima priču – pokreni svoju”.

Naše četiri udruge na čelu s Urbancima pokrenuli smo se u organiziranje jednog tipičnog kvartovskog festivala kulture, sporta, ekologije, povijesti kvarta i ostalih kreacija za koje mislimo da kvart Črnomerec zaslužuje.

Festival će promicati urbanu kulturu, svirat će kvartovski bendovi, organizirat će se ture po kvartu i čistit će se neki dijelovi oko potoka Črnomerec. Turniri u sportovima i zaboravljenim kvartovskim igrama kao što su pikulanje, gumi-gumi, gađanje praćkom, jaje na žlici zabavit će sve: djecu, mlade i velike stanovnike kvarta i šire okolice.

I na kraju; ovako kažu mladi iz Urbana:

Bez devijacije od norme napredak nije moguć, mi smo ta pozitivna devijacija!

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva