“Što nam govore mala djeca?” – PRECEDE konferencija u Beogradu

U Beogradu će se u sklopu PRECEDE projekta 20. i 21. rujna 2016. godine održati konferencija pod nazivom: “Što nam govore mala djeca?” (What are Young Children Telling Us?), a ona će zaokružiti aktivnosti kojim se izgradnjom PRECEDE mreže nastoji djelovati na položaj djece u državama članicama kroz izgradnju mira, suradnju i poštivanje različitosti kroz predškolski odgoj i obrazovanje.

Inače, PRECEDE (Partnerstvo za prihvaćanje i suradnju kroz predškolski odgoj i obrazovanje u Europi) je mreža organizacija civilnoga društva iz sedam europskih zemalja: Early Years – organizacija za malu djecu iz Sjeverne Irske, UK; Partnerë për Fëmijët iz Albanije; Balkan Sunflowers iz Kosova; Centar za civilne inicijative (CCI) iz Hrvatske; Prva detska ambasada vo svetot – Megjashi iz Makedonije; Djeca prije svega iz Crne Gore, i Pomoć deci iz Srbije, a okupljene su s glavnim ciljem – da ojačaju kapacitete udruga s područja zemalja članica mreže i podupru procese prihvaćanja, izgradnje mira, suradnje i poštivanja različitosti kroz predškolski odgoj i obrazovanje.

Konferencija u Beogradu prilika je da se na jednom mjestu okupe stručnjaci, praktičari, predstavnici civilnoga sektora, ali i donostitelji odluka i političari uključenih zemalja i upoznaju se s važnim porukama koje su implementirane u mnoštvo programskih aktivnosti, publikacija i praktičnog djelovanja te poslušaju “što su nam to mala djeca rekla”, a zabilježeno je ovim projektom.

Neki od najavljenih govornika na konferenciji su ministar obrazovanja Srbije i nekih od zemalja-članica PRECEDE mreže, Friedrich Affolter, iz UNICEF-a u New Yorku, koji će govoriti o izgradnji mira i predškolskom odgoju u sklopu Ciljeva održivog razvoja, zatim prof. Paul Conolly s Queens Universityja u Belfastu s temom predrasuda i diskriminacije, dr. Maria Herczog, dr. Joshua Feder, prof. Dragana Breneselović s Univerziteta u Beogradu, Eszter Salamon i dr. Brigitte Haider iz Europskog udruženja roditelja te stručnjakinje iz partnerske organizacije Early Years iz Sjeverne Irske, Siobhan Fitzpatrick i Pauline Walmsley, koje će predstaviti strateške korake prema političkom utjecaju.

Ovo nije kraj popisa sudionika jer je predviđen program bogat radionicama, raspravama i predavanjima, sve kako bi utjecaj projekta PRECEDE i Mreže organizacija u regiji ostavio što dublji i značajniji trag za dobrobit djece u ranoj i predškolskoj dobi.

 

 

 

 

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva