Održana radionica “Stambeno zbrinjavanje na PPDS”

Zbog velikog broja upita vezano za pitanje stambenog zbrinjavanja, u CCI-jevom uredu u Vrginmostu je 30.9.2013. održana radionica na temu “Stambeno zbrinjavanje na PPDS”. Radionica je organizirana u sklopu  EU projekta “U potrazi za demokracijom” kojeg provodi CCI i u suradnji sa PGP Sisak, a vodile su je pravnica iz PGP Sisak Danijela Žmukić i  pravnica iz CCI-ja Danica Kljaić. 16 sudionika s područja općine Gvozd imalo su priliku dobiti potrebne informacije i savjete vezano za ostvarivanje prava na stambeno zbrinjavanje, a dobili su i Pravni priručnik za povratnike koji je izrađen u sklopu projekta i koji na jednom mjestu daje odgovore na najvažnija pravna pitanja povratnićkog i manjinskog stanovništva.

U prvom dijelu radionice  sudionici su upoznati s Izmjenama i dopunama Zakona o područjima  posebne državne skrbi, načinom podnošenja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje te načinom  formiranja liste prioriteta za korisnike čiji su zahtjevi prihvaćeni. Posebno zanimanje sudionici su pokazali pitanje otkupa stanova i kuća u vlasništvu RH.

U drugom dijelu radionice vođena je rasprava,  sudionici su postavljali  pitanja u vezi konkretnih slučajeva, te  su davali primjedbe na nepravilnosti u načinu stambenog zbrinjavanja.

Sudionici radionice zamolili su voditeljice radionice da im pomognu  kako bi sastavili i  poslali dopis Pučkom pravobranitelju i upoznali ga sa nepravilnostima i diskriminacijom koja se provodi prilikom dodjele stanova i kuća u najam kao i podjele građevinskog materijala za popravak obiteljskih kuća.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva