Njegovateljice naučile kako osnovati i voditi zadrugu

Centar za civilne inicijative je u sklopu svoje uloge u projektu Rehabilitacijskog centra za stres i traumu – RCT “Kod kuće je najbolje” 14. i 15. svibnja 2015. u Hrvatskoj Kostajnici proveo dvodnevnu edukaciju njegovateljica u projektu o osnivanju i vođenju zadruge.

Dosad je održana također dvodnevna edukacija kojom su njegovateljice uključene u projekt saznale sve relevantne činjenice o osnivanju i vođenju udruge, s posebnim osvrtom na novi Zakon o udrugama te mogućnosti provođenja gospodarskih djelatnosti u udruzi, a ovom je edukacijom obuhvaćeno široka tematika zadrugarstva: od povijesti pa sve do vježbi upravljanja zadrugom kao specifičnim načinom koji često izaziva probleme u djelovanju zadruga, sudeći po relevantnim anketama i istraživanjima u Hrvatskoj i svijetu. Obuhvaćene su također teme financijskih obveza zadruge, relevantnog zakonodavstva, a osobita pozornost i naglasak stavljena je na kvalitetnu izradu strateškog i poslovnog plana zadruge. Također, oba dana dovršili smo kvalitetnim i poticajnim primjerima modernih zadruga u svijetu i u Hrvatskoj, prateći posebno socijalne zadruge, koje se uklapaju u moderne trendove i strategije Europske unije i Republike Hrvatske, a također i u potrebe stanovništva obuhvaćene ovim projektom – ruralna područja okolice Dvora i Hrvatske Kostajnice.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva