Edukacija o EU fondovima kroz partnerski projekt “Hire us!”

U utorak, 8. rujna 2015. godine, u Bjelovaru su trenerice Centra za civilne inicijative, Mirela Despotović i Gordana Ramač započele edukacije mladih visokoobrazovanih nezaposlenih osoba.

Edukacija o europskim fondovima i  organizirana je u sklopu projekta “Hire us! – young and unemployed people”, nositelja Područnog ureda Bjelovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u partnerstvu s Regionalnom agencijom Bjelovarsko-bilogorske županije, Institutom za razvoj tržišta rada te Centrom za civilne inicijative.

Time je započelo polugodišnji ciklus u kojemu će CCI provoditi praktičnu edukaciju, a potom će stručno nadzirati proces pisanja projekata polaznika, kojima će oni pokušati ostvariti, uz pozitivne ishode svakoga pojedinačnog projekta, i vlastito zapošljavanje kroz projekt te se osnažiti na tržištu rada ako projekt ne bude pozitivno ocijenjen u natječaju na koji će ga prijavljivati. CCI će tijekom cijelog procesa pružiti i mentorsku podršku polaznicima edukacije.

Cilj je projekta da osposobi nezaposlene osobe za praćenje natječaja i pisanje projekata za prijavu na te natječaje kroz edukacije, treninge i praktični dio koji će se odraditi u javnim institucija i nevladinim organizacijama. Na kraju programa polaznici i njihovi projektni prijedlozi predstavit će se članovima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, potencijalnim poslodavcima i javnosti, a plan je da se najmanje tri polaznika zaposli u roku od tri mjeseca nakon završetka projekta.

Više o projektu možete pročitati ovdje.

 

 

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva