Volonterke Družionice čitaju priče djeci

Volonterke Družionice čitaju priče djeci

U sklopu projekta Družionica na Gazi volonterke uključene u program Družionice čitale su priče za okupljenu djecu u karlovačkoj Knjiguljici i provele tako vrijeme u prekrasnom druženju s djecom, koja su također uživala u čarobnom svijetu priča.

Čitanje priča za djecu jedna je u nizu aktivnosti kojima se nastoji ostvariti jedan od ciljeva projekta – da se potakne međugeneracijska solidarnost i poveća kvaliteta života osoba treće životne dobi.

Družionicom na Gazi se inače pokrenuo dnevni boravak sa raznovrsnim aktivnostima: vježbanjem, računarskom i novinarskom sekcijom, raznim kreativnim radionicama od gline, tijesta, izradom prirodnih krema, glazbena slušaonica, a organiziran je i niz predavanja i tribina kojima se nastoji prenijeti nova različita znanja o mnogim područjima života za koje su zainteresirane osobe u tzv. zlatne dobi.

Projekt se provodi u partnerstvu nositelja Emma Centra iz Karlovca i Centra za civilne inicijative, a  financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Više informacija o projektu „Starost, mladost – družionica na Gazi“ možete pronaći ovdje.

Dodajte komentar

Vaša adresa neće biti vidljiva. Polja označena zvjezdicom * su obavezna.