Uspješno proveden projekt Iskustvo života – Moja mladost za aktivnu starost

Projekt koji smo provodili od svibnja 2017. godine uspješno smo dovršili i poslali zadnji izvještaj na pregled i odobrenje. U Zagrebu, Sisku i Bjelovaru smo u tri srednje škole zajedno s partnerima ALD Sisak, Savez za pravedno društvo i Medicinska škola Bjelovar organizirali volontiranje 192 učenika volontera koji su volontirali u devet ustanova zdravstvene i socijalne skrbi od domova umirovljenika u Zagrebu, pedijatrije i psihijatrije u Bjelovaru do doma za djecu u Sisku. Učenici volonteri i njihovi kolege odrasli volonteri ukupno su odradili više od 6.000 sati volontiranja. Veliko vam HVALA na svakom vašem satu koji ste proveli uljepšavajući život bebama, djeci, bolesnima i starima. Bilo je puno izazova, smijeha, veselja i ganuća. Uz osoblje zaposleno u partnerskim organizacijama tu su bile i nastavnice Ana Tolp i Vlasta Krivec iz Zagreba; Maja Švegović i Kristina Ivezić iz Bjelovara i Marijana Milas iz Siska koje su svaki sat volontiranja učenika bile uz njih, usmjeravale i mentorirale, često osmišljavale svakakve kreacije za posebne datume i obilježavanje blagdana. Imali smo proslave rođendana, doček Božića, maškaranje za poklade i čak dvije modne revije, jedna povodom Međunarodnog Dana žena a drugu povodom predstavljanja muških šešira.

Dva puta smo građanima i turistima u Zagrebu predstavili naš rad, hodajući s transparentima Mihanovićevom ulicom preko Savske, Tratinske, Ozaljske do Parka Stara Trešnjevka kako bismo obilježili Dane otvorenih vrata udruga i skrenuli pozornost na uporan i marljiv doprinos udruga cijelom društvu a posebice ranjivim skupinama stanovništva-

Međunarodni dan volontera obilježili smo 05.12.2018. hodajući s transparentima od Tomislavovog trga preko Zrinjevca i Trga do Parka Ribnjak gdje smo proveli dan. Transparenti su pokazivali vrijednosti volontiranja a suveniri i rukotvorine koje su učenici volonteri dijelili prolaznicima iznenadili su mnoge pa i Djeda Božičnjaka koji je već uveseljavao najmlađe.

Naučenih lekcija je puno: od saznanja da mladi nisu u otporu prema volontiranju, da osobe treće dobi uživaju provoditi vrijeme sa mladima i učiti od njih, da buduće projekte treba planirati na način da se pokreću školski volonterski klubovi kao garancija održivosti, da je učenike lakše motivirati od odraslih, da mladi vraćaju svu podršku koju dobiju svojim osmijehom, objavama na mrežama, snimljenim filmovima i da „zarazu“ volontiranja dijele s drugima. Vidimo se opet u nekom budućem projektu a do tada: VENI, VIDI, VOLONTIRAJ.

Projekt se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda (Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, PT1 i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, PT2)

 

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva