U Velikoj Gorici još jedno predstavljanje PRECEDE zbornika o toleranciji

U velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu predstavljen je zbornik akcijskih istraživanja “Tolerancija se uči od ranog djetinjstva”, koji je nastao u sklopu PRECEDE projekta što ga Centar za civilne inicijative provodi s partnerima u Europi i regiji jugoistočne Europe.

Na predstavljanju su se okupili stručnjaci iz velikogoričkih dječjih vrtića i drugih institucija i udruga, koji su sa zanimanjem popratili izvještaj o izvedenim akcijskim istraživanjima opisanima u zborniku.  Predstavljanju su se odazvali i predstavnici lokalne samouprave, koji u Velikoj Gorici partnerski i s podrškom promatraju organizacije civilnoga društva i druge organizacije i institucije važne za lokalnu zajednicu, prema uvodnim riječima Sande Puljiz Vidović, ravnateljice Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, koji je također proveo akcijsko istraživanje “Motivacija za stručno osposobljavanje odgojitelja i učitelja razredne nastave na području grada Velike Gorice”.

Nakon uvoda domaćina, Mirela Despotović, predsjednica CCI-a i urednica zbornika, objasnila je okupljenima kompleksnu strukturu PRECEDE projekta te koji su bili postavljeni ciljevi i koji su rezultati ostvareni dosad, već sasvim blizu dovršetka provođenja projekta, a osvrnula se i na sva pojedinačna akcijska istraživanja ukratko ih predstavivši.

Također, ovo je okupljanje bilo prilika za promišljanje održivosti projekta nakon njegovog dovršetka, odnosno očuvanje izgrađene nacionalne i regionalne PRECEDE mreže koja bi služila kao podrška za prihvaćanje različitosti, izgradnju mira i toleranciju u društvu i odgojno-obrazovnom sustavu.

Dr. sc. Ana Miljenović, profesorica Studijskog centra za socijalni rad Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica edukacije o akcijskom istraživanju te mentorica za sva istraživanje u ovom zborniku, objasnila je specifičnosti akcijskog istraživanja te koji su razlozi njegove prikladnosti osobito u vrtićima, organizacijama civilnoga društva i drugim institucijama koje se bave izravnim radom s korisnicima uz visoku motiviranost i želju za poboljšanjem u radu.

Ravnateljica Centra, gđa Puljiz Vidović izložila je potom rezultate istraživanja koje su proveli i koji su jasni pokazatelj razlike u sustavu predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja.

Svi su okupljeni predstavnici organizacija i institucija dobili primjerak zbornika kako bi im poslužio kao primjer za vlastita istraživanja, a također su pozvani da se obrate Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, odnosno Centru za civilne inicijative za svu podršku koja im je potrebna.

Predstavljanje zbornika “Tolerancija se uči od ranog djetinjstva” organizirana je u sklopu mnoštva događanja koji je Grad Velika Gorica pripremio povodom Dječjeg tjedna, pa je završno druženje uz razgovor i osvježenje proteklo u okruženju bogate i kreativne izložbe dječjih likovnih radova, a posebno nas veseli velik interes lokalnih medija za temu tolerancije, izgradnje mira i prihvaćanja različitosti.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva