U Beogradu održana konferencija “Što nam govore mala djeca?”

U Beogradu je 20. i 21. rujna 2016. u sklopu projekta PRECEDE, u kojemu CCI sudjeluje kao partner iz Republike Hrvatske, održana završna konferencija pod nazivom “Što nam govore mala djeca?”.

Konferencija je okupila 200-tinjak predstavnika organizacija civilnoga društva, odgajatelja u predškolskim ustanovama, ravnatelja i stručnih suradnika te drugih stručnjaka uključenih u rad s djecom predškolske dobi, koji su kroz protekle četiri godine bili uključeni u projektne aktivnosti, bilo edukacijama, istraživanjima, pilotiranjem priručnika za rad s djecom na prihvaćanju tolerancije, prihvaćanja različitosti i izgradnje mira te članove partnerskih organizacija – nositelja projekta, Pomoć deci iz Srbije, Early Years – the Organisation for Young Children, Sjeverna Irska; Partnerë për Fëmijët, Albanija; Balkan Sunflowers, Kosovo; The First Children’s Embassy in the World – Megjashi, Makedonija; Children First, Crna Gora i, naravno, Centar za civilne inicijative.

Program dvodnevne Konferencije obuhvatio je izlaganja svjetskih, europskih i stručnjaka iz regije, koji su okupljenima predstavili istraživanja, strategije te ostale aktualne aktivnosti vezane uz predškolski odgoj djece vezan uz prihvaćanje različitosti i izgradnju mira, a vrlo je poticajno bilo sudjelovati na izlaganjima i radionicama u kojima se u interakciji s predavačima moglo ući u još veću dubinu problematike.

Iz Hrvatske su na Konferenciji sudjelovali članovi PRECEDE nacionalne mreže, odnosno odgajateljice i ravnateljice iz vrtića uključenih u PRECEDE te organizacije civilnoga društva koje smo kroz projekt nastojali ojačati na specifičnim poljima kao što je primjerice provođenje akcijskog istraživanja, zagovaračkim vještinama i znanjima ili, primjerice, uvođenje sustava kvalitete.

Zahvaljujemo domaćinima na ugodnom i inspirativnom boravku u Beogradu te se nadamo da će mlada PRECEDE mreža opstati i nastaviti svoj rad i u budućnosti, po dovršetku projekta krajem studenoga ove godine.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva