Sastanak Međunarodne mreže izgradnje mira i ranog razvoja djece u Belfastu

Ovaj tjedan, od 1. do 5. prosinca 2014. g. u Belfastu, u Sjevernoj Irskoj naš kolega Mladen Djurkinjak sudjeluje na konferenciji mreže “International Network on Peace Building and Early Childhood Development”.
Ovim povodom također će se proslaviti deseta godišnjica djelovanja mreže, koja okuplja oko 30-ak zemalja diljem svijeta, a PRECEDE* projekt omogućio je svim partnerima sudjelovanje u radu mreže kao i pristupanje.

Centar za civilne inicijative također je postala udruga članica ove neformalne međunarodne mreže koja ima za zadatak promovirati i utjecati na primjenu novih didaktičkih materijala u vrtićima i nižim razredima osnovne škole kako bi se promicala i primjenjivala tolerancija na različitost i prihvaćanje različitosti kao prednosti u svakoj zajednici pa tako i predškolskim ustanovama.
Tim povodom u Hrvatskoj se trenutačno uz potporu CCI-a provodi pilot projekt upotrebe međunarodnog i hrvatskog didaktičkog materijala u 8 vrtića i to u Vinkovcima, Karlovcu, Gvozdu, Zagrebu, Slavonskom Brodu i Kastvu.

Susret u Belfastu poslužit će nam i za redovni sastanak projekta PRECEDE i planiranje aktivnosti koje će biti provođene u drugoj fazi provedbe projekta, koja započinje 1. siječnja 2015. godine.

*Projekt PRECEDE (Partnership for Reconciliation through Early Childhood Education in Europe) financiran je od Europske komisije kroz Okvirne partnerske sporazume.
Nositelj projekta je organizacija Pomoć deci iz Srbije, a partneri su Early Years iz Sjeverne Irske, Balkan Sunflowers s Kosova, Partnere per Femijet iz Albanije, Prva dječja ambasada Medjaši iz Makedonije i Centar za civilne inicijative iz Hrvatske.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva