Školsko volontiranje i obilježavanje prigodnih datuma

Centar za civilne inicijative zajedno s partnerima, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Savezom za pravedno društvo iz Bjelovara i Medicinskom školom iz Bjelovara od lipnja 2017. godine provodi projekt „IskustVO života – Moja mladost za aktivnu starost“.
Projektom se promiče važnost školskog volontiranja, a učenici srednjoškolci iz – Obrtničke škole za osobne usluge Zagreb, Gimnazije Sisak i Medicinske škole Bjelovar volontiraju u Domovima za starije osobe, Dječjem domu Vrbina, Domu za odrasle osobe, Općoj bolnici na odjelima pedijatrije i psihijatrije. Osim učenika volontera, u svakom gradu volontira i 30 odraslih volontera koji nam pomažu u provedbi raznih aktivnosti, ponajviše u pripremi događanja i obilježavanja važnih datuma.
Iza nas je velik broj kreativnih i edukativnih radionica, dvije volonterske akcije povodom obilježavanja Dana udruga i Međunarodnog Dana volontera. Druženje, pomoć u prevladavanju poteškoća i prepreka u životu, igranje društvenih igara, izrada darova i suvenira, pričanje priča, modna revija, proslava Poklada i brojna druženja u tri grada okosnica su ovog dvogodišnjeg projekta iz ESF sredstava. Rezultati projekta nadmašuju sve očekivane.
Odazvalo nam se čak 142 volontera;120 djece i mladih uključilo se u projektne aktivnosti, odrađeno je čak 4038 volonterskih sati za 580 korisnika.
Zahvalni smo našim vrijednim volonterima koji su svoje vrijeme, znanje i vještine darovali djeci, mladima i osobama treće životne dobi.
Više o projektu možete pratiti na https://www.facebook.com/IskustVo-%C5%BEivota-130726140911175/- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva