Prvi radni sastanak platforme Zelenica

U Udruzi Vestigium je 20.1.2016. godine održan prvi radni sastanak platforme Zelenica od službenog potpisivanja ugovora s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva u sklopu programa Demokratizacija 2.0.

U platformi Zelenica okupljeno je više udruga i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će nastojati ove godine, a potom i naredne dvije ako se program pokaže uspješan, proširiti diljem Zagreba i okolice priče kakvu možemo vidjeti na primjeru Vestigiuma na zagrebačkim Vrbanima.

Cilj je, naime, promovirati ekološku proizvodnju i organski uzgoj hrane, urbano vrtlarstvo, samoorganiziranje građana u najužim lokalnim zajednicama u gradu (kvart) ili u manjim sredinama, pronalazak održivih i lako primjenjivih metoda kako današnji (neodrživi) način života promijeniti tako da bude dobar za ljude, za okoliš i da bude pravedan za sve.

Stoga je na prvom radnom sastanku bilo mnoštvo tema kojima se nastojalo postići pravilno i održivo usmjerenje Platforme, koordinirati aktivnosti okupljenih udruga i OPG-ova te svakako pronaći način kako se najkvalitetnije predstaviti široj javnosti, kako bi se čim više proširio krug naših sugrađana koji razumiju načela dobre ekonomije i sveobuhvatne održivosti.

U Zelenicu su uključeni Vestigium, kao nositelj i koordinator, Udruga Zeleni klik!, Udruga Životni potencijal, Udruga Zdravljak, Udruga Šarolija, Centar za civilne inicijative i OPG-i Trpimir Hrestak, Zdenka Dodig, Branko Čegec i Terezija Butković.

 

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva