Predavanje o permakulturi u Družionici na Gazi

U srijedu, 26.7.2017. u prostoru Centra za civilne inicijative u Karlovcu i dnevnog boravka Družionice na Gazi održano je predavanje ‘Upoznajte permakulturu’ za sve zainteresirane osobe treće životne dobi.

Predavanje je obuhvatilo osnovne pojmove o permakulturi, relativno novoj disciplini koja je multidisciplinarna i nastoji obuhvatiti sve resurse dostupne u današnje vrijeme te ih primijeniti na stvaranje održivih modela življenja ljudi. Obuhvaćeni su također neki primjeri permakulturnih modela koji su zaživjeli i razvijaju se u svijetu, ali i u Hrvatskoj, a također je bilo pitanja vezanih uz primjenu permakulturnih načela u svakodnevnom djelovanju polaznika predavanja. Uvijek su ovakva događanja prilika za razmjenu iskustava i znanja, osobito kod dugogodišnjih organskih vrtlara koji su bili zainteresirani za ovu temu, a predavanje je nastojalo stvoriti širi pogled na životno okruženje i nastojati ga ‘dizajnirati’ tako da stvara resurse, a ne da ih otima od siromašnih dijelova stanovništva i od budućih generacija.

Iskroristili smo priliku da razveselimo volontere i okupljene pa je svaki polaznik predavanja dobio mali dar Družionice na Gazi i Centra za civilne inicijative.

Predavanje je popraćeno i u lokalnim karlovačkim medijima:

[button color=”success” link=”http://www.xn--karlovaki-rfb.hr/mozaik/karlovcani-se-upoznali-s-permakulturom” size=”default” target=”_self” block=”false”]karlovački.hr[/button]
- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva