Partnerski projekt “Izrada programa za mlade u BBŽ za razdoblje 2017.-2019. godine”

Centar za civilne inicijative se priključio projektu razvijenom u partnerstvu nositelja – Bjelovarsko-bilogorske županije i organizacija civilnoga društva, a pod financijskim pokroviteljstvo Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Uz CCI, u partnerstvu sa Bjelovarsko-bilogorskom županijom još su udruge Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva i Savez za pravedno društvo, obje iz Bjelovara.

Bjelovarsko-bilogorska županija prepoznala je da ima puno prostora za sustavno osmišljen pristup mladima, budući da dosad nije izrađen Program za mlade kao zaseban strateški dokument, a mladi su generatori budućeg rasta i razvoja u gospodarskom i društvenom smislu te je prepoznata važnost izrade takvoga programa. Provedba ovoga programa, kao temelja županijske politike za mlade, utemeljen je na načelima podrške mladima u ispunjenju potencijala i aktivnom sudjelovanju u životu lokalne zajednice, partnerstvu s udrugama mladih i mladima i drugim društvenim dionicima, ali i transparentnosti i odgovornosti nisitelja županijske politike u ispunjavanju ciljeva ove strateške vizije unapređanja položaja i kvalitete života mladih u BBŽ.

Aktivnosti projekta obuhvatit će istraživanje i analizu potreba mladih u Županiji, a također će se organizirati tribine u svim gradovima županije, na kojima će mladi imati priliku iskazati svoje potrebe, težnje i želje u lokalnoj zajednici, a istodobno bi se nastojalo kroz njih promovirati ideje i alate kojima je moguće izgraditi snažne lokalne zajednice, kroz izradu strategija za mlade, volonterstvo, primjenu modela koji čine održivi razvoj i pravedno društvo.

Projekt će također nastojati istaknuti dobre postojeće prakse te će biti organiziran posjet stplitskoj udruzi Zdravi grad, koja u svojoj lokalnoj sredini uspješno njeguje dobre prakse preventivnog, edukativnog i socijalno-poduzetničkog djelovanja.

 

 

 

 

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva