Održan prvi eko plac platforme Zelenica na Borovju

Ispred Osnovne škole Borovje u četvrtak 4.2.2016. godine održan je prvi eko plac u programu platfome Zelenica, koja okuplja organizacije civilnog društva i OPG-e i kojoj je cilj promovirati ekološku proizvodnju i organski uzgoj hrane, urbano vrtlarstvo, samoorganiziranje građana u najužim lokalnim zajednicama u gradu (kvartovima) ili u manjim sredinama, pronalazak održivih i lako primjenjivih metoda kako današnji (neodrživi) način života promijeniti tako da bude dobar za ljude, za okoliš i da bude pravedan za sve.

U Zelenicu su uključeni Vestigium, kao nositelj i koordinator, Udruga Zeleni klik!, Udruga Životni potencijal, Udruga Zdravljak, Udruga Šarolija, Centar za civilne inicijative i OPG-i Trpimir Hrestak, Zdenka Dodig, Branko Čegec i Terezija Butković, a na sajmu u Borovju su sudjelovali i studenti Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kroz organizaciju zajednice, spomenuta OŠ Borovje i njihovi djelatnici i učenici, lokalni organski proizvođači (OPG-i) i roditelji i građani koji su došli podržati ovu akciju.

Cijeli je sajam zbog fašničkog doba bio obojan i aktivnostima vezanima uz maškare, pa su sudionici bili maskirani, učenici su bojali lica posjetiteljima, organizirali su štand razmjene na kojoj je bilo knjiga, igračaka i drugih predmeta koje se moglo zamijeniti nekim drugim, bez novca. Učenici su također pripremili i nudili topli čaj, kolače i krafne, a sve je razveselio flash-mob, plesna točka učenika škole.

Najave su da se ovakvi sajmovi ispred prostora Osnovne škole Borovje nastave održavati i dalje, ako ne bude moguće na redovnoj bazi, barem prigodno kroz različita događanja u školi i u zajednici, a Zelenica će svakako biti podrška u tim nastojanjima.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva