Održan drugi sastanak partnera i suradnika na projektu Iskustvo života – Moja mladost za aktivnu starost

U uredu Centra za civilne inicijative u Zagrebu održan je drugi po redu sastanak partnera u provedbi europskog projekta Iskustvo života – Moja mladost za aktivnu starost, uz sudjelovanje partnera Medicinske škole Bjelovar, Saveza za pravedno društvo iz Bjelovara te Agencije lokalne demokracije Sisak te predstavnici suradnih škola u projektu.

Cilj je projekta da pridonese reformi društvenog i demokratskog razvoja u RH putem provođenja inovativnih oblika volontiranja mladih i njihovog uključivanja u koncept međugeneracijske solidarnosti u lokalnim zajednicama s visokim indeksom nerazvijenosti, a to će se učiniti povećanjem broja organizatora volontiranja srednjoškolske populacije i broja mladih volontera – učenika srednjih škola u lokalnim zajednicama gradova Bjelovara, Siska i Zagreba te povećanjem broja korisnika volontiranja u ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi u tri lokalne zajednice. Na taj način će se također utjecati na razvoj javne svijesti o važnosti i vrijednosti održivih volonterskih programa u školama.

Ovaj će projekt tako uključiti 120 volontera u volonterske aktivnosti kroz 3.420 volonterskih sati u ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi za 600 korisnika, a u projektu će sudjelovati 90 učenika srednjih škola, 12 zaposlenika udruga prijavitelja i partnera te srednjih škola u Zagrebu, Bjelovaru i Sisku.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva