MODNA REVIJA ZA OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI

Centar za civilne inicijative jer dana 12.12.2019. organizirao modnu reviju za osobe treće životne dobi u blagovaonici Doma za starije Centar (Klaićeva 10). Revija je organizirana u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana volontera i promicanja međugeneracijske solidarnosti u sklopu projekta Iskustvo volontiranja koji financira Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Ovo nam je već treća modna revija koju organiziramo u suradnji s Obrtničkom školom za osobne usluge Zagreb čiji učenici volonterski pripremaju korisnike Doma za reviju uređujući im frizure, nokte i lice u sklopu svojih budućih zanimanja, a sve pod budnim okom svojih mentorica, prof. Ane Tolp i stručne učiteljice Vlaste Krivec. Modeli revije, četrnaestero korisnika i korisnica doma su vlastitu odjeću ukrasili svečanim maramama (žene) i rupčićima u džepu odijela (muškarci) koje je izradila naša volonterka gđa. Božica Brebrić. Tri glazbene točke i glazbenu pratnju modnoj reviji osigurao je Duo Elly’s kojeg čine učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić, Lucian Kolar i Mateo Huđin, a za uspješno vođenje samog programa modne revije zaslužne su gđa. Petra Škrnjug, socijalna radnica Doma za starije Centar te naša volonterka Ema Jugović, studentica treće godine psihologije.

Ovaj događaj svaki je puta izniman doživljaj za korisnike Doma i njihove obitelji te smo ovaj puta zahvalni na odazivu nekoliko nacionalnih televizija što je korisnicima doma dodatno povećalo uzbuđenje i zadovoljstvo sudjelovanja u reviji.

I na kraju donosimo dio uvodnog obraćanja Mirele Despotović, voditeljice projekta:

„Volonteri su ljudi koji daruju svoje vrijeme, svoje znanje, svoje vještine, svoju energiju drugima, poneseni čovjekoljubljem. Oni su nam motivacija i kad mi ostali posustanemo.

Današnja revija je prilika kada učenice i učenici koji se školuju da jednog dana budu frizerke i frizeri, kozmetičarke i pedikeri, fotografi i fotografkinje pokažu svoje znanje i vještine kao krunu svog volontiranja tijekom projekta.

Velika hvala svima koji su pomogli u organizaciji i provedbi ovog događanja, a ponajviše našim vrijednim volonterima čiji smo Dan pokušali dostojno obilježiti.

Projekt se financira sredstvima Grada Zagreba, Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

 

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva