IZVJEŠTAJ SA SASTANKA KOORDINACIJE UDRUGA ZA OČUVANJE IDENTITETA UDRUGA RH SA PREDSTAVNICIMA VLADE RH

IZVJEŠTAJ SA SASTANKA KOORDINACIJE UDRUGA ZA OČUVANJE IDENTITETA UDRUGA RH SA PREDSTAVNICIMA VLADE RH

Predstavnici Koordinacije za očuvanje digniteta udruga RH sastali su se 30.04.2020. u prostorima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu kako bi s predstavnicima Vlade RH raspravili aktualna pitanja udruga u situaciji krize uzrokovane pandemijom virusa COVID-19.

Koordinacija je od 10.04.2020. kad je njena predstavnica Svjetlana Marijon pismo uputila premijeru Plenkoviću sa nekoliko udruga narasla na 205 udruga. Broj se svakodnevno povećava a osnovna  svrha Koordinacije je upozoriti na značaj djelovanja udruga u Hrvatskoj, 26.000 zaposlenih koji doprinose kvaliteti brojnih lokalnih zajednica, pružaju socijalne usluge osobama s invaliditetom, starijim osobama, djeci i mladima, pomažu u traženju zaposlenja, obavljaju prijevoz starih i bolesnih, dostavljaju hranu i lijekove, pripremaju sadržaje u kulturi i provode mnoge druge projekte.

Koordinacija je tražila da se udruge uključe u aktivnosti dogovaranja, planiranja i predlaganja budućih aktivnosti, mjera i brige za održivost radnih mjesta i prevladavanje trenutne situacije.

Izvještaj sa održanog sastanka i teme o kojima se razgovaralo donosimo ovdje uz popis udruga i poveznicu na uključivanje u inicijativu.

Izvještaj_sastanak_Koordinacije_i_Vlade RH 30.4.2020

Popis  udruga okupljenih u Koordinaciji za očuvanje digniteta udruga u RH

Upitnik

 

Dodajte komentar

Vaša adresa neće biti vidljiva. Polja označena zvjezdicom * su obavezna.