CCI je započeo višekorisnički sektorski program – Partnerstvo za pomirenje kroz predškolski odgoj i obrazovanje u Europi

U petak 1. veljače, 2013., Centar za civilne inicijative (CCI) održao je u Zagrebu u Hotelu Laguna predstavljanje svog novog višegodišnjeg programa (2012-2014) pod nazivom PRECEDE. Programom će se obuhvatiti svi dionici koji se u Hrvatskoj bave predškolskim odgojem i obrazovanjem od ustanova za predškolski odgoj, jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnog društva, roditelja, stručnjaka, vladinih agencija, dadilja i resornih ministarstava. Naglasak programa je na analizi postojećih i predlaganju novih politika vezanih uz predškolski odgoj – izgradnju mira i pomirenje te ranim razvijanjem tolerancije na različitosti.

CCI je u ovom projektu partner organizacijama iz regije: Pomoć deci iz Srbije nositelj projekta), Balkanski suncokreti iz Kosova, Prva dječja amabasada u svijetu iz Makedonije, Partneri djeci iz Albanije i Rane godine iz Sjeverne Irske.

Već na ovom predstavljanju projekta na kojem se okupilo tridesetak sudionika iz cijele Hrvatske razmotrena su područja poboljšanja predškolskog odgoja i obrazovanja u RH te su radne skupine naglasile važnost umrežavanja svih dionika: od znanstvenika i predavača na učiteljskim akademijama do odgajatelja u vrtićima i dadilja u svojim domovima.

Ispred ureda TACSO u Zagrebu skup je pozdravila gospođa Aida Bagić koja je ujedno objasnila važnost  višegodišnjih višekorisničkih programa u odnosu na projekte i predstavila rad TACSO ureda u Zagrebu koji djeluje do kolovoza 2013. godine.

[box style=”blue”]

Turopoljka.com

Politika.hr

Dalje.com

Croportal.net

[/box]
- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva