CCI i Humana Nova u akciji prikupljanja tekstila

U četvrtak, 20. rujna 2018. godine u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova, Centar za civilne inicijative organizira akciju prikupljanja rabljenoga tekstila, odjeće i obuće.
 
Doniranjem rabljenoga tekstila za Humanu Novu aktivno i izravno pridonosite izgradnji tolerancije te pomažete socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.
 
Robu možete donijeti u četvrtak 20. rujna 2018. od 15 do 19 sati u ured Centra za civilne inicijative, Gotalovečka 6, Zagreb.
 
Zanima vas što će Humana nova napraviti s tekstilom koji donesete?
 
Prikupljena rabljena odjeća sortirat će se u proizvodnom pogonu zadruge, po raznim kategorijama:
 
– čista i cjelovita odjeća proslijedit će se u na daljnju prodaju po pristupačnim cijenama u dućane u Čakovcu, Zagrebu i Labinu;
 
– čista i djelomično cjelovita odjeća proslijediti će se u šivaonicu na doradu, zatim u greenware dućane;
 
– čista i necjelovita odjeća upotrijebiti će se u proizvodnji novih proizvoda – patchwork pokrivači, torbice, odjeće, itd. koju potom možete kupiti u dućanima u Čakovcu, Zagrebu i Labinu;
 
– istrošena i zamrljana odjeća reciklirat će se u industrijske krpe za brisanje. Gumbi, zatvarači i sl. bit će skinuti i ponovno upotrebljeni;
 
– neupotrebljiv tekstil i otpad proslijediti će se tvrtkama za reciklažu.
Akcije prikupljanja trajale su kroz čitav rujan, a nastavljaju se i dalje u listopadu.
- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva