‘Trenutak sa mnom’ pomaže u zaštiti osoba treće životne dobi

‘Trenutak sa mnom’ pomaže u zaštiti osoba treće životne dobi

U sklopu projekta  “Trenutak sa mnom – Uključujem se jer sam informiran(a)” održano je mnoštvo aktivnosti u više gradova u kojima se provodi ovaj partnerski projekt nositelja Centra za civilne inicijative, Agencije lokalne demokracije Sisak i Saveza za pravedno društvo iz Bjelovara.

U Zagrebu, Karlovcu, Bjelovaru i Sisku održano je više edukativnih aktivnosti i predavanja za osobe treće životne dobi, u kojima ih se informiralo koji su rizici česti u praksi, a odnose se na tu dobnu skupinu te kako se mogu zaštititi i umanjiti rizike od nepovoljnih ishoda, primjerice provala i prijevara, a također je u sklopu projekta sastavljen i tiskan Pravni vodič za osobe treće životne dobi, u kojemu su objašnjeni najčešći pravni oblici u kojima sudjeluju osobe treće životne dobi te pravne posljedice takvih obvezujućih ugovora i ostalih pravnih oblika.

Predavanja i predstavljanje Pravnog vodiča vodili su suradnici u projektu: djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova te stručnjaci pravne struke i socijalnog rada.

 

Puna dvorana Doma za starije i nemoćne osobe Sisak na današnjem predavanju o zaštiti starijih osoba od provala i prijevara. Predavanje organizirano u suradnji s Policijskom postajom Sisak, a u okviru projekta "Trenutak sa mnom-uključujem se jer sam informiran(a)" kojeg provodi CCI Hrvatska u partnerstvu s ALD Sisak i Savezom za pravedno društvo iz Bjelovara.

Gepostet von ALD Sisak / LDA Sisak am Donnerstag, 20. April 2017

 

 

Dodajte komentar

Vaša adresa neće biti vidljiva. Polja označena zvjezdicom * su obavezna.