Uključite se u regionalnu rasprava Strategije partnerstva Svjetske banke s RH

Grupacija Svjetske banke započela je s pripremama na izradi Strategije partnerstva s Republikom Hrvatskom za razdoblje 2019.-2023. Radi se o strateškom dokumentu koji opisuje područja djelovanja i prioritete Svjetske banke u podršci razvojnom programu Hrvatske. U okviru pripreme Strategije, Svjetska banka želi čuti stavove različitih dionika te se s tom svrhom organiziraju regionalne rasprave u Hrvatskoj. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je suradnik Svjetskoj banci u organiziranju ovog procesa.

Proces savjetovanja uključuje i lokalnu i regionalnu vlast, javne institucije te predstavnike poslovnog, akademskog i civilnog sektora, koji će dati doprinos u razumijevanju ključnih pitanja koja utječu na rast i razvoj te tako pomoći u definiranju razvojnih prioriteta i strategije djelovanja Svjetske banke u našoj zemlji.

Stoga se pozivaju predstavnici civilnog i akademskog sektora s područja Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke i Virovitičko-podravske županije da se pridruže u raspravi o prijedlozima za novu Strategiju Svjetske Banke u Sisku 4. rujna 2018. Razgovor će se održati u prostoru Gradske uprave (Rimska 26) od 10.00 do 12.30 h.

Tom prigodom bit će ukratko predstavljena uloga i trenutni program Banke u Hrvatskoj te dosadašnja promišljanja o budućem djelovanju, temeljem analiza i savjetovanja koja su do sada provedena, a u raspravi će sudjelovati i Elisabetta Capannelli, voditeljica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju te Josip Funda, viši ekonomist za Hrvatsku.

Svoje sudjelovanje u raspravi potvrdite prijavom na poveznici, a više informacija i odgovore na eventualna pitanja možete dobiti na stranicama ODRAZ-a.

NAPOMENA: Grupacija Svjetske banke osigurala je mali fond za pokrivanje troškova putovanja. Ta su sredstva namijenjena prvenstveno onima koji nisu u mogućnosti pokriti putne troškove. Ovisno, putujete li autobusom, vlakom ili osobnim automobilom, navedite trošak putne karte tj. kilometražu u oba smjera (neće se pokrivati trošak cestarine).

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva