U Zaprešiću predstavljen Zbornik akcijskih istraživanja PRECEDE projekta

U četvrtak, 6.10.2016. godine u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću, u sklopu proslave Dana Grada Zaprešića, predstavljen je PRECEDE zbornik akcijskih istraživanja “Tolerancija se uči od ranog djetinjstva”, u kojemu je sudjelovao i Dječji vrtić Maslačak iz Zaprešića.

Događaj je započeo izložbom dječjih radova koji oslikavaju Zaprešić iz dječje perspektive, pa su izložbu s ponosom razgledala djeca, njihovi roditelji, djedovi i bake, a sve okupljene pozdravili su predstavnici lokalne samouprave Zaprešića.

Predstavljanja Zbornika održalo se odmah po otvorenju izložbe i okupljene je pozdravio zamjenik načelnika i objasnio koliko je Gradu važna suradnja s institucijama koje odgajaju najmlađe sugrađane te najavio i nastavak podrške u svakom obliku koji bude moguće ostvariti, na zadovoljstvo odgojateljica, kojima je ta podrška često od presudne važnosti u radu.

Sve je okupljene potom pozdravila Dina Rendulić, koja je preuzela ulogu facilitatorice događanja, a ujedno je stručna suradnica u ovom akcijskom istraživanju, uz kolegice Zvjezdanu Sindik i Sanju Bartaković te odgojiteljice Jadranku Lopatić, Lidiju Skupnjak, Katicu Virag, Gordanu Putar, Gordanu Škreblin, Nadu Petrušu, Marinu Mađerić, Mateu Hopek, Suzanu Košutić i Snježanu Varga, koje su provodile akcijsko istraživanje u svojim odgojnim skupinama u DV Maslačak.

Kratko predstavljanje projekta PRECEDE ispred Centra za civilne inicijative, hrvatskog predstavnika PRECEDE regionalne mreže, okupljenima je izložila predsjednica Mirela Despotović, a potom je dr. sc. Ana Miljenović, profesorica Studijskog centra za socijalni rad Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ukratko objasnila što je akcijsko istraživanje te kako je tekao tijek rada svih skupina koje su provele akcijsko istraživanje te objavili radove u Zborniku.

Članice akcijske grupe iz DV Maslačak predstavile su rezultate svog istraživanja, uz velik interes okupljenih kolegica iz ostalih lokalnih vrtića te stručnih suradnika, koji su sa zanimanjem popratili poboljšanja u odnosima između djece, koja su praćena istraživanjem.

Poslije predstavljanja okupljeni su se zadržali u kratkom druženju, a čitav su događaj popratili i lokalni mediji.

Uz Zbornik, koji je podijeljen predstavnicima lokalnih odgojno-obrazovnih i ostalih institucija, okupljeni su imali priliku potpisati Deklaraciju za djecu, koja je također rezultat ovoga projekta, a trenutačno se prikupljaju potpisi kojima se podržavaju navodi Deklaracije.

Predstavljanje zbornika “Tolerancija se uči od ranog djetinjstva” bilo je izvrsna prilika da se vidi kako lokalna zajednica, uz podršku lokalne samouprave i ostalih institucija može biti izvrsno povezana i činiti uspješne korake prema izgradnji boljega društva.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva