Rezultati prekograničnog projekta predstavljeni novinarima

Jučer su u Karlovcu Centar za civilne inicijative i LAG Una-Sana predstavili novu web stranicu www.crobihtour.com i brošuru koja prikazuje jedinstvenu turističku regiju koja spaja kordunski kraj (od Barilovića do Topuskog)u Hrvatskoj i unsko-sanski kanton (Bosanska Krupa, Sanski Most, Bužim) u Bosni i Hercegovini koju smo nazvali Regija bez granica kako bismo pokazali namjeru spajanja ove dvije turističke cjeline.

Jelena Kljaić Šebrek i Alen Ređić predstavili su rezultate projekta „Oživljavanje prekograničnog partnerstva kroz ruralni razvoj“ koji se provodi od kraja 2010. godine, financiranog u sklopu IPA IIb prekograničnog programa Hrvatska-Bosna i Herecegovina 2007-2013.

Tijekom projekta, s hrvatske strane je obuhvaćeno 30 poduzetnika, obrtnika i seoskih gospodarstava koji su educirani za razvoj ruralnog turizma u svom kraju, 8 nezaposlenih osoba prošlo je obuku za licenciranog turističkog vodiča Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije te su osmišljena dva turistička proizvoida koje su u ponudi turističkim agencijama.

Projekt završava s 24.10.2012., medjutim Ruralni turistički-informativni centar u Gvozdu, u Ulici Petra Svačića 4 i dalje ostaje mjesto za informiranje o turističkim sadržajima Korduna.

Na sljedećim poveznicama, pogledajte što su o ovom projektu pisali hrvatski mediji i institucije:

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva