Održan mini-sajam ispred ureda CCI-a

U petak, 29.5.2015. godine je u Ulici grada Mainza 24, ispred nebodera u kojemu se nalazi novi ured Centra za civilne inicijative, održan je mini-sajam na kojemu su se prolaznicima i posjetiteljima predstavili proizvođači iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji djeluju u Karlovačkoj županiji, a okupljeni su pod zajedničkim brendom zdravKA u razvoju kojega je uz voditelja projekta, udrugu Korak iz Karlovca i ostale partnere, sudjelovao i CCI. OPG-i su izložili svoje proizvode od oraha, voća, sireve, a moglo se degustirati i isprobati inventivne recepte kojima obogaćuju svoju ponudu.
Osim toga, s partnerima iz Zaklade Zamah u podršci jedinom Dnevnom boravku za beskućnike, građani su donirali sredstva za ponovno otvaranje Dnevnog boravka, toliko potrebnog osobama bez riješenog stambenog statusa i ostalih životnih potreba.
Sugrađanima su se predstavili i mladi iz udruge Urban Črnomerec kojima je CCI podrška u nastojanju da pokrenu urbani festival FirtlFest, nazvan po starom zagrebačkom nazivu za kvart, odnosno gradsku četvrt – firtl.
Djelatnici Centra za civilne inicijative potrudili su se pripremljenim slasticama iz kuharice Žganci bez granica, koja se mogla kupiti na sajmu, približiti svojim susjedima i posjetiteljima jednu jednostavnu namirnicu, lako dostupnu svima, koja – kako se vidi ih kuharice – povezuje sve različitosti u našoj zemlji, široj regiji i svijetu kroz recepte u kojima prevladava kukuruzno brašno ili krupica.
Na štandu razmjene stvari nastojali smo promovirati načela dobre ekonomije, koja nije utemeljena na potrošačkom modelu koji prevladava u našoj modernoj civilizaciji, već želimo sudjelovati u buđenju svijesti o solidarnosti, pomoći potrebitima na jednostavan način, koji omogućuje svakome da zadovolji svoje potrebe, a ujedno obogati druge i društvo u cjelini.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva