PRECEDE: radni sastanci sudionika u projektu

U četvrtak, 30.9.2015. godine u prostoru Centra za civilne inicijative održani su sastanci sa sudionicima i suradnicima na projektu PRECEDE – Partnership for Reconciliation through Early Childhood Eduacation and Development in Europe, koji CCI provodi u međunarodnom partnerstvu.

U jutarnjem terminu okupili su se predstavnici dječjih vrtića i organizacija civilnoga društva koji su prošli edukaciju o akcijskom istraživanju, a sada su predstavili nacrte i planove istraživanja koje žele provesti na svojem području djelovanja ili u svojim organizacijama, uz mentoriranje suradnice na projektu, dr. sc. Ane Miljenović, s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada.

Nakon toga, uz mentorsko praćenje, plan je do 31.12.2015. godine obaviti akcijska istraživanja, a opis i sažetak istraživanja bit će objavljen u Zborniku projekta PRECEDE početkom 2016. godine. Svi radovi koji budu prijavljeni za objavu u Zborniku imat će priliku natjecati se u 2016. godini za ostvarivanje financijske potpora u svom daljnjem radu kroz projekt PRECEDE.

U popodnevnom terminu održan je sastanak predstavnika dječjih vrtića uključenih u projekt PRECEDE pod stručnim vodstvom projektne suradnice, dr. sc. Dejane Bouillet, koja je redovita profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje kolegije u području inkluzivne i socijalne pedagogije.

Trenutačno se provodi faza testiranja Regionalnog priručnika unutar PRECEDE projekta u vrtićima koji surađuju na projektu te primjenjuju Priručnik u svom radu s djecom kako bi se evaluirala učinkovitost i utjecaj Regionalnog priručnika, a bili su prisutni suradnici iz vrtića u Petrinji, Vinkovcima, Zaprešiću, Zagrebu, Vukovaru i Kastvu.

 

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva