PRECEDE: interna evaluacija fokus grupa

U sklopu projekta PRECEDE u petak, 13.11.2015. godine održane su dvije interne evaluacije fokus grupa koje se odnose na predškolski odgoj te akcijsko istraživanje. Evaluaciju provodi Ingrid Jones iz partnerske organizacije u projektu Partnerë Për Fëmijët iz Albanije.

Ujutro su na evaluaciji sudjelovale djelatnice dječjih vrtića koje sudjeluju u projektu, a također i predstavnice neprofitnih organizacija koje su se uključile u edukaciju o akcijskom istraživanju te ga provode u sklopu projekta Precede. Rezultati akcijskog istraživanja bit će objavljeni u zajedničkoj publikaciji, a vođeni su razgovori kako postoji mogućnost da se provedu i neka druga potrebna akcijska istraživanja s obzirom na nova znanja i vještine koje su stekli sudionici ove fokus grupe, a također stalnu i kvalitetnu podršku mentorice, dr. sc. Ane Miljenović, s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studijskog centra socijalnog rada.

Poslijepodnevnu evaluaciju aktivnosti radne skupine koja se bavi edukacijom predškolske djece na području prihvaćanja različitosti provela je također Ingrid Jones, a sudjelovale su i opis aktivnosti iz svojih organizacija – dječjih vrtića uključenih u projekt Precede – iznijele predstavnice uključene u provođenje aktivnosti. I u ovom je dijelu evaluacije sudjelovala mentorica te fokus grupe, dr. sc. Dejana Bouillet, redovita profesorica na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje predaje kolegije u području inkluzivne i socijalne pedagogije, koja je opisala sve aspekte provođenja projekta u okviru aktivnosti za koje je zadužena, a odnose se na implementaciju programa u dječje vrtiće te također u kurikulum predškolskog odgoja na razini Hrvatske.

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva