Ljetni kamp 2014. Vojnić – Krnjak

Centar za civilne inicijative zajedno s Ženskom grupom Vojnić i Humanitarnom organizacijom Breza iz Krnjaka organizira ljetni kamp za djecu od 6 godina do 16 godina starosti s područja Topuskog (10 djece), Vojnića (48 djece) i Krnjaka (15 djece) u razdoblju od 20.-24.08.2014.

Ovaj kamp je nastavak našeg projekta „U potrazi za demokracijom“ iz IPA programa TAIB 2009, u sklopu kojeg je organiziran ljetni kamp na kojem je sudjelovalo 167 djece iz Karlovca, Zagreba, te općina Krnjak, Vojnić, Gvozd i Topusko, pripadnika povratnika, nacionalnih manjina, ali i djece drugih nacionalnosti. Zbog velikog interesa djece sa spomenutog područja kao i interesa organizacija civilnog društva koje djeluju u ovim općinama, ali i lokalnih vlasti, i ove godine organiziramo Ljetni kamp demokracije, jer vrijeme za demokraciju je sada! Karlovačka županija, Srpsko narodno vijeće, Općina Vojnć. Općina Krnjak i Općina Topusko će uz nas iz CCI financijski podržati sve aktivnosti kampa. Očekuje se oko 75 djece svakoga dana i 14 volontera koji će sudjelovati u provedbi. Uz sve provoditelje sportskih, kreativnih, likovnih i društvenih radionica i predavanja broj sudionika popet će se i na 100!!!

Djeca sudionici kampa imat će priliku sudjelovati u kombinaciji interaktivnih radionica, kulturnih događanja, glazbenih sadržaja, sportskih aktivnosti, a kroz to će se vidjeti uloga i važnost dijaloga, prihvaćanja jedni drugih u donošenju odluka i dogovoranju o svakodnevnim pitanjima. Ovakve aktivnosti kao što je kamp imaju snažan utjecaj u malim sredinama, te doprinose mobilizaciji mladih, surdanji s odraslima i poboljšanju ukupnog društvenog života i očuvanju kulturnog nasljeđa.

Vjerujemo da zajedničkim naporima možemo puno učiniti za lokalnu zajednicu i nadamo se da će nas lokalna zajednica i dalje podržavati u ovom ljetnom druženju prije početka školske godine.
Važno nam je da svi, djeca i odrasli upamtimo neke dobre zgode, možda smiješne situacije, snimimo fotke, napravimo zajedničke novine i planiramo buduća druženja.
A jednog dana i oni veliki i oni mali pričat će mlađima kako su dobri bili ti ljetni kampovi

Pratite nas na facebooku svaki dan od srijede i podržite naš rad!

- Mirela Despotović
POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Nove objave

Kategorije

POLITIKA KVALITETE

CCI primjenjuje sustav upravljanja kvalitetom u procesima usmjerenim organizacijama civilnog društva, dionicima lokalne zajednice i inicijativama građana.

Program regionalnog razvoja civilnoga društva